Reducere de la 10%. Preturi incepand de la 700 EUR (pret total). 0723169690
Implantul dentar: ce este? cum ne ajuta? care sunt etapele inserarii?
Implantele dentare reprezinta tratamentul de electie pentru a inlocui dintii lipsa. Implantele dentare readuc zambetul pacientului si astfel acesta poate manca si bea orice, fara inconveniente.
Implantul dentar este o varianta mai buna de tratament decat o punte dentara. Principalul avantaj al implantelor dentare este ca nu se slefuiesc dintii vecini spatiului edentat.
Pierderea dintilor este o problema majora a peste 50% din populatia globului. Tehnica moderna de inserare a implantelor dentare face ca sa pastram volumul osos la nivelul dintelui lipsa si sa pastram si sanatatea dintilor vecini spatiului edentat. Reabilitarea orala cu implante dentare este functionala ca dintii naturali.
Beneficiarii implantelor dentare pot fii toti pacientii care nu prezinta contraindicatii relative sau absolute. Este necesar ca pacientul cu implante dentare sa aiba o igiena impecabila, abuzul de tutun si dependenta de droguri reprezentand elemente cu efect negativ asupra reusitei tratamentului. Sunt si alte afectiuni (diabet, boli cardio-vasculare grave si netratate) care pot sa aiba repercursiuni asupra reusitei inserarii implantelor dentare. Inserarea unui implant dentar nu poate sa aiba loc pana la varsta de 14 ani.
Etapele realizarii unui implant dentar
- Etapa preimplantara:
- examinam clinic pacientul si analizam care este dintele substituit, daca avem os suficient pentru inserarea implantului si daca este necesara aditia de os;
- examinarea radiografiei si a ct-ului;
- examinarea medicala generala si de laborator;
- Urmeaza planificarea reabilitarii orale cu implante dentare:
- stabilirea numarului de implante necesare;
- stabilirea protezarii temporare pana la finalizarea tratamentului protetic pe implante;
- explicarea pe etape a eventualelor accidente si complicatii ce pot aparea la inserarea implantelor;
- costurile estimative;
- stabilirea frecventei de revenire la control a pacientului protezat pe implante;
- Etapa implantara
- Insertia implantelor dentare se realizeaza cu anestezie locala sau cu sedare. Medicul dentist creeaza un lacas cu ajutorul frezelor speciale de la fiziodispencer. In aceste lacase se insera implantele dentare, iar mucoasa se sutureaza deasupra implantului. Exista si posibilitatea de a insera un implant flapless, atunci cand situatia clinica ne permite. Firele se indeparteaza la o saptamana de la inserarea implantelor.
- Etapa de osteointegrare
- Aceasta etapa dureaza intre 3 -6 luni si urmareste fixarea puternica a implantului in os;
- Etapa protetica implantara
- Are loc descoperirea implantelor si fixarea bonturilor de vindecare. Dupa o perioada de sapte zile se aplica bonturile protetice iar pe aceste bonturi se ia amprenta . Pe aceste bonturi protetice se vor realiza lucrarile protetice pe implante. Exiista posibilitatea sa cimentam sau sa insurubam lucrarea protetica pe implante.
- Etapa de control
- Succesul inserarii unui implant, pe termen lung, depinde de igiena riguroasa si de controlul obligatoriu. Implantologul verifica integritatea gingiei in jurul implantului, indeparteaza placa dentara si tartru din jurul implantelor etc.