Parodontoza - Parodontologie- Cerisdent.ro
15399
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15399,page-child,parent-pageid-15385,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,no_animation_on_touch,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Parodontologie

Gingivita? Parodontoza?

Parodontologia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tesuturile invecinate dintelui si cu tratamentul afectiunilor legate de acestea. Afectiunile parodontale sunt reprezentate de gingivite, parodontite si de boala parodontala avansata.

Chiar daca o treime din populatie prezinta parodontoza (boala parodontala) aceasta este tratata cu superficialitate de catre majoritatea pacientilor. Boala are o evolutie in functie de gradul de afectare a parodontiului iar in final pacientul isi va pierde dintii.

Dintii trebuie priviti in toata complexitatea lor si trebuie sa avem grija si  de tesuturile moi care ii sustin.

Afectiunile gingivale reprezinta cea mai importata cauza de pierdere a dintilor la populatia matura, de aceea este foarte important ca pacientii sa se ingrihjeasca de sanatatea dintilor si a tesuturilor moi inconjuratoare. Periajul dentar, utilizarea atei dentare si vizitele periodice la stomatolog pentru realizarea detartrajului si periajului dentar profesional pot ajuta pacientul sa evite instalarea bolii parodontale. Placa dentara microbiana si tartrul dentar adera de dinti, os si tesuturile vecine.

In functie de afecatarea tesutului moale din jurul dintelui bolile parodontale se clasifica in gingivite, parodontite si boala parodontala avansata.