Reguli pentru o igiena dentara corecta - Cerisdent - clinica dentara Bucuresti
15583
post-template-default,single,single-post,postid-15583,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Reguli pentru o igiena dentara corecta

23 Mar Reguli pentru o igiena dentara corecta

ortodontie

Care este tehnica unui periaj corect?

Timpul ce trebuie alocat pentru periajul corect este de minim 3 minute pentru ambele arcade. Marea majoritate a copiilor si adultilor nu aloca acest interval de timp periajului. Pentru periajul corect al dintilor, folositi miscari scurte si usoare, acordand o atentie speciala gingiilor, dintilor din spate mai greu accesibili si zonelor din jurul coroanelor, obturatiilor.

Periati cu atentie:

– suprafata exterioara (dintre obraji si buze) a dintilor de sus, apoi a celor de jos prin fixarea periutei la un unghi de 45° pe dantura si periati cu miscari circulare si mici si cu grija in santul gingival;

– suprafata interioara (dinspre limba) a dintilor de sus si de jos cu miscari scurte inainte si inapoi;

– limba – cu delicatete pentru indepartarea bacterilor si improspatarea respiratiei

Ce tip de periuta trebuie sa folosim?

Marea majoritate a medicilor stomatologi recomanda periuta cu peri tari potrivita pentru indepartarea placii bacteriene si curatirea completa a tuturor suprafetelor dintilor. Periutele cu “cap mic” sunt de preferat intrucat pot patrunde in zonele mai greu accesibile. Si periutele electrice sunt o buna alternative pentru o igiena orala corecta. Pentru alegerea periutei dentare potrivite solicitati recomandarea medicului stomatolog curant.

Cat de importanta este pasta de dinti utilizata?

Este important sa folosim o pasta de dinti adecvata. Astazi este disponibila o gama larga de paste de dinti cu beneficii diverse care contribuie la rezolvarea multor probleme, incuzand cariile, gingivita, placa bacteriana, tartru sau “sensibilitatea excesiva”. Intrebati medicul curant care este pasta de dinti mai potrivita pentru dumneavoastra.

Cat de des trebuie sa ne schimbam periuta de dinti?

Periuta de dinti trebuie schimbata atunci cand se deterioreaza, sau la fiecare 3 luni. Semnele deteriorarii sunt:inmuierea perilor, perii rasuciti, peri divergenti, lipsa de eficienta.

Ce inseamna o buna igiena orala?

O igiena orala buna inseamna o cavitate bucala care arata si miroase sanatos. Asta inseamna:

– toti dintii sunt curati pe toate cele 5 suprafete ale lor

– toate gingiile au culoare roz, nu dor si nu sangereaza atunci cand ne spalam pe dinti sau folosim ata dentara

– respiratia nu trebuie sa fie urat mirositoare

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.